Kort cv

Jane Morén, Stockholm mejla: jane.moren@telia.com eller ring 070-779 00 01

Utbildad vid Poppius Journalistskola och Jakobsbergs folkhögskola, Skrivarlinjen. Gått en ettårig konstutbildning, Grundis, Grundskolan för konstnärliga utbildning , en ettårig utbildning i grafisk design och webbpublicering.Har även läst 120 poäng vid Södertörns högskola: Medie-och kommunikationsvetenskap 40 p, Svenska 60 p och Idéhistoria 20 p.

Arbetat mycket med ideella organisationer, föreningar. Områden kultur, barn och ungdom och äldre. Engagerad i samhällets utveckling, jämställdhet, rättvis fördelning. Specialintressen häst, hund, miljö, alternativmedicin.

Allt började för länge sedan. Orden och bilderna i mitt liv. Jag tror de funnits där redan från allra första början. Jag ser på ett reportage jag gjorde på engelska sydkusten på 80-talet som tonåring. Min utrustning var en instamatikkamera och det block jag på kvällen skrev ner det som hänt under dagen då vi till häst galopperat fram över heden. På den tiden hade jag inte en aning om vad tidningsarbete innebar, men jag upplevde något jag ville återberätta.

Jag är och har varit redaktör för flera tidningar (sju års erfarenhet), skrivit många artiklar, personporträtt och jag både fotograferar och skriver reportage. Jag började som fotograf.

Just nu arbetar jag mycket med den litterära tidskriften Klass. Ständigt pågår också mitt arbete med de böcker jag håller på med. Bland annat en bok om pionjären Anna Johansson Visborg.

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: