Kort cv

janem

Jane Morén, Stockholm mejla: jane.moren@telia.com

Utbildad vid Poppius Journalistskola och Jakobsbergs folkhögskola, Skrivarlinjen. Gått en ettårig konstutbildning, Grundis, Grundskolan för konstnärliga utbildning , en ettårig utbildning i grafisk design och webbpublicering och ett år Digital kommunikation i offentlig verksamhet.Har även en Filosofie kandidatexamen vid Södertörns högskola med huvudämnet svenska.

Arbetat mycket med ideella organisationer, föreningar. Områden kultur, barn och ungdom och äldre. Engagerad i samhällets utveckling, jämställdhet, rättvis fördelning. Specialintressen kultur, djur, miljö, fördelningspolitik.

Allt började för länge sedan. Orden och bilderna i mitt liv. Jag tror de funnits där redan från allra första början. Jag ser på ett reportage jag gjorde på engelska sydkusten på 80-talet som tonåring. Min utrustning var en instamatikkamera och det block jag på kvällen skrev ner det som hänt under dagen då vi till häst galopperat fram över heden. På den tiden hade jag inte en aning om vad tidningsarbete innebar, men jag upplevde något jag ville återberätta.

Jag är och har varit redaktör för flera tidningar (nio års erfarenhet), skrivit många artiklar, personporträtt och jag både fotograferar och skriver reportage. Jag började som fotograf.

Går just nu en påbyggnadsutbildning med fokus på sociala medier. Ständigt pågår också mitt arbete med de böcker jag håller på med. Bland annat en bok om pionjären Anna Johansson Visborg som kommer ut i september 2018.

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: